Online terapi yorumlarını inceleyin ve online psikologlarımızdan memnun kalan onbinlerce danışanımız arasında yerinizi alın.
Farkındalık Oluşturuyor
Kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayarak sağlıklı yönlendirmeler ile kendinizde farkındalık oluşturmanıza yardımcı oluyor. Yapmanızı istediği uygulamalar ile gün içerisindeki davranışlarınıza ve duygu kontrollünüze katkı sağlıyor.
Psk. Ece Yurdakul Hakkında
Tatlı Dilli
İlk görüşmemize rağmen çok iyi tatlı dilli özellikle rahat davranabileceğiniz birisi kesinlikle doğru noktaları bulabiliyor rahat rahat konuşabilirsiniz ben başta çekiniyordum yorumlarda söylendiği kadardan daha fazlasıdır
Psk. Hidayet Çalışkan Hakkında
Kibar ve güleryüzlü
Şimdilik 2 seans gercekleştirdik Zozan Hanımla. İletişime çok önem verdigim için özellikle görüntülü görüşme talep ettim. Kendisi çok kibar ve güleryüzlü. Güven ortamını özenle kurduğu için kendimi rahatlıkla ifade edebiliyorum. Bu güven ortamını oluştururken profesyone
Psk. Zozan Baskın Hakkında
Neşeli
Çok neşeli biri. Kendimi mutsuz hissettiğim bir akşamda öyle güzel ilham oldu ki Merve Hanım. Farklı açılardan bakmamı sağladı. Enerjisine sağlık.Teşekkür ederim. Daha şefkatli bir içgörü edinmeme yardımcı oldu.
Psk. Merve Üçok Hakkında
Sabırlı ve bilgili
Profesyonel yardıma ihtiyacınız varsa tam olarak aradığınız psikolog diyebilirim. Kendimi pek de iyi ifade edemediğim ve içinden çıkarmayacağımı düşündüğüm zor bir süreçteyken, daha ilk seansta sabırla dinleyip anlamaya çalıştı sorunu tespit etti ve tedavi sürecine hızl
Psk. Cihan İleri Hakkında
Bu iş için doğmuş
İnsanlara uygun olan meslek neyse onu yapmaları gerektiğini düşünüyorum ki işinde çok iyi olabilsinler. Ahmet hocam bu duruma en iyi örnek ; sabırla dinleyişi, empati yeteneği, verdiği çözüm ve öneriler bu iş için doğduğunu gösteriyor teşekkürler...
Psk. Ahmed Taha Başer Hakkında
Sempatik
Sayın Sena Özbeyoğlu, sempatik güler yüzlü ruh halinden anlayan bir yapısı var hastayı kendisindeki gibi hisseden, çok başarılı ve geniş alanda psikolog bilgisi var, kendisiyle İsviçre'den görüşüyorum Online Psikolog aracılığıyla. Panik Atak rahatsızlığımda günden güne
Psk. Sena Özbeyoğlu Hakkında
Profesyonel
Epeydir bir uzman psikolog arayışındaydım bulunduğum bölgede bir psikoloğa ulaşmam çok zordu online Psikolog arayışına girdim beni ve sorunumu anlayabilecek mi diye çok endişeliydim ve Selen Hanımın sayfasına denk geldim uzmanlık alanını okuduğumda bana hitap ettiğini f
Psk. Selen Melay Yanıkan Hakkında
İlgiyle Dinledi
Gülnihal Hanım ile ilk seansımızı gerçekleştirdik. Kendisi beni ilgiliyle dinleyerek, sorun odaklı sorular sorarak, daha ilk seansta bazı konular hakkındaki farkındalığımı artırmama yardımcı oldu. Diğer seanslarımızın da aynı verimde olması dileğiyle... Teşekkürler :)
Psk. Gülnihal Ak Hakkında
Değer Veriyor
İrem Hanım seansı çok başarılı yönlendiriyor. Başlangıç için çok iyiydi. İlerleyen seansları merakla bekliyorum. Oldukça mütevazi ve çok ilgili. Alanında çok iyi olduğu ilk görüşmeden dahi anlaşılıyor. İşini severek yapan bir kişi. Değer verdiğini anlayabiliyorum.
Psk. Zeynep İrem Bakır Hakkında
Akıcı
Levent Bey ile çok güzel ve akıcı bir seans gerçekleştirdik. Düzenli olarak da kendisiyle seanslarımıza devam edeceğiz. Herkese öneririm.
Psk. Levent Dokuzer Hakkında
Umut Katıyor
Uzun ve çok meşakkatli bir süreçten geçtik seanslarda gülmekten, ağlamaktan, düşmekten, kalkmaktan, düşüncemi özgürce ifade etmekten ve en önemlisi duygularımda en şeffaf olabildiğim bu süreci Nurullah Bey ile geçirmek benim daha iyi bir yerde ve daha sağlıklı bir birey
Psk. Nurullah Tığlı Hakkında
Sınav Kaygısı Nedir?
Öğrenciler sınav öncesi, sınav sırası veya sonrasında endişe, stres veya korku duygularını hissedebilirler. Temelinde yetersizlik korkusu ve başarısızlık endişesi yatan sınav kaygısı, bireyin akademik başarısını olumsuz yönde etkileyen bir faktördür.
Akademik başarıya dair bireysel beklentiler, toplumsal baskılar, var olan günlük hayat endişeleri, sınav anksiyetesi şiddetini artırabilir. Bu durum da öğrencinin bilgiyi hatırlama, anlama ve uygulama kapasitesini azaltır ve akademik performansında düşüşe sebep olur.
Aşırı sınav kaygısı konusunda yapılması gereken en önemli şey, belirtileri gözlemleyip evde ve profesyonel destek alarak bu durumu çözmektir. Çünkü bu durumu doğru şekilde tanımlamak ve yönetmek, eğitim sürecinin parçası olarak büyük önem taşır.
Sınav Kaygısının Nedenleri
Sınav kaygısı, endişe tabanlı bir problemdir. Bu problemi çözebilmek için, probleme sebep olan faktörleri belirlemek gerekir. Aşırı sınav stresi sebepleri belirlenmediği sürece, bu durumu yönetmek için doğru adım atılamaz.
Dikkat eksikliği sınav kaygısı için yer alabilecek faktörler aşağıdadır:
Yetersiz hazırlık ve düzensiz çalışma alışkanlıkları
Yüksek beklentiler
Önceki kötü sınav deneyimleri
Mükemmeliyetçilik
Akranlar arası karşılaştırmalar
Stres ve kaygı yönetim stratejilerinin eksikliği
Kendi kendine olumsuz konuşmalar
Sınav Kaygısı Belirtileri Nelerdir?
Sınav anında anksiyete kendini farklı şekillerde belli eder. Bu belirtiler de kendi içinde kategorilere ayrılabilir. Böylelikle hem terapist için hem de kişi için ayrım yapmak ve teşhis etmek daha kolay olur.
Fiziksel Belirtiler
Kalp atışlarının hızlanması ve nefes alıp vermede zorlanma,
Terleme, titreme veya üşüme gibi vücut ısısında değişiklikler,
Mide bulantısı, karın ağrısı veya sindirim sorunları,
Baş ağrısı ve kas gerginliği,
Aşırı yorgunluk veya enerji eksikliği.
Duygusal Belirtiler:
Artan endişe, panik atak veya korku hissi,
Motivasyon eksikliği veya ilgisizlik,
Özgüven eksikliği, kendini değersiz hissetme,
Aşırı endişelenme, başarısız olma korkusu,
Sinirlilik veya huzursuzluk.
Davranışsal Belirtiler:
Sınavlara çalışmaktan kaçınma veya erteleme,
Aşırı çalışma, uyku ve beslenme düzeninde bozulmalar,
Sosyal etkileşimden kaçınma veya geri çekilme,
Sınav sırasında bilgiyi hatırlamada güçlük,
Sınav sonuçları hakkında sürekli konuşma veya düşünme.
Sınav Kaygısı ile Başa Çıkmanın Yolları
Sınav kaygısı azaltma teknikleri ile çocuklarda veya ergenlerde sınav kaygısı yönetilebilir. Gelecek kaygısı ile başa çıkmanın yöntemleri sayesinde bireyler sınav öncesi, sınav anı ve sınav sonrası dönemleri yönetebilir ve akademik başarısını geliştirebilirler.
Gerek yetişkinlerde gerek çocuklarda sınav kaygısı için kullanılabilecek kaygı ile baş etme yöntemleri aşağıdaki gibi listelenebilr.
Düzenli ve planlı çalışma
Uzun çalışma saatlerinin ardından kısa molalar verme
Derin nefes alma, meditasyon ve yoga gibi relaksasyon teknikleri
Olumlu düşünceyi teşvik eden ifadeler kullanmak ve kendine yönelik olumlu telkinlerde bulunmak
Dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve yeterli uyku
Akran destek gruplarına katılmak veya bir uzmandan (psikolojik danışman, rehber öğretmen) destek almak. Uzman bilişsel davranışçı terapi sınav kaygısı seansları yapabilir veya ileri seviyelerde psikiyatriste yönlendirerek sınav kaygısı için ilaç kullanmaya başlanabilir.
Sınav anksiyetesi tedavisi içerisinde bireyin gerçekçi hedefler belirlemesi sağlanabilir.
Sınav koşullarını önceden simüle etmek
Dikkati artırmaya yönelik teknikler ve zaman yönetimi stratejileri
Olumsuz düşünceleri fark etmek ve bunları daha olumlu ve gerçekçi düşüncelerle değiştirmek
Sınav kaygısı terapi yöntemleri, bireyin düşünce yapısına müdahale ederek daha olumlu bir düşünce yapısına sahip olmasını sağlar. Tedaviye başlamadan önce bir uzman ile sınav kaygısı testi yapılmalı ve uzman eşliğinde sınav stresi depresyon ile başa çıkma yollarına başvurulmalıdır.