İletişim: [email protected]
Bizi takip edin:
< Geri

Zihnimdeki düşünceleri uzaklaştıramıyorum ne yapabilirim?

Zihnimde dönen kötü düşünceleri uzaklaştırmakta zorlanıyor ve korkuyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Anonim - 25.08.2023

Uzmanlarımızın cevapları

Deneyim : 6 Yıl   Seans : 132+   Danışan : 154+

Merhaba, zihinden geçen kötü düşüncelerin neler olduğunu analizi önemlidir ve bu şekilde detaylı görüşüldükten sonra karar verilir. Dilersiniz benimle randevu oluşturabilirsiniz size yardımcı olmak isterim. + .Bu yüzden

27.08.2023

Deneyim : 1 Yıl   Seans : 46+   Danışan : 123+

Merhabalar, Zihinde dönen kötü düşünceleri uzaklaştırmakta zorlanma ve korku, yaygın karşılaşılan bir durumdur. Zihinde deneyimlenen yaşantılardan ve şemalardan dolayı işlevsiz düşünceler yer alabilir. Bunlardan korunmanın en iyi yolu terapi almaktır. Esenlikler diliyorum

27.08.2023

Gizem Akcan
Gizem Akcan
DR. ÖĞR. ÜYESI KLINIK PSIKOLOG
Deneyim : 12 Yıl   Seans : 371+   Danışan : 814+

Merhaba, ben Dr. Klinik Psk. Gizem Akcan KAFAMDAKİ CANAVAR! Özellikle “over thinking” dediğimiz aşırı düşünme sendromuna sahip kişilerin zihinlerinin içinde hep bir canavar konuşur durur. Bu canavar çoğu zaman ya geçmişte yaşanılan pişmanlıklara yönelik suçlayıcı; ya da geleceğe dair konuların her ayrıntısını düşünerek kurgulayarak kuşkucu konuşmalar yapar. Asla gerçekçi davranarak şimdiki yapacakları hakkında yol gösterici değildir; yani iyi bir rehber değildir. Bu canavar, genellikle yargılayıcı ve eleştirel ebeveynleri simgeleyerek suçlayıcı bir tavırla kişiye hep kendini kusurlu hissettirir. Ya da aşırı korumacı kollayıcı, müdahaleci ve kaygılı ebeveynleri temsil ederek kişiyi paniğe sürekler. Bu canavar susmadığında da kaygı bozukluklarına yol açabilir. Oysa ki bu canavar zincirlerini kırıp özgürleştiğinde; yani kusurlu olma cesaretine sahip, hata yapmayı da göze alan ve yaptığı hatalardan dersler çıkararak yoluna devam edebilen bir rehbere dönüştüğünde kişi hedeflerine doğru hızla ilerler. Özetle, ebeveynlerimizin kalıplarından çıkıp “Ben ne istiyorum?, Beni ne mutlu eder? ,İsteklerimi elde etmek için neler yapabilirim?” şeklinde sorun odaklı düşünme biçimi yerine çözüm odaklı düşünme biçimine geçmeyi başarabilirsek hayatımızın kontrolünü ele alırız ve kaygılarımızdan biraz olsun arınırız. Kaygı yerini heyecana ve umuda bırakır. Dilerseniz benden randevu alırsanız bu canavarı durdurmanıza yardımcı olmak isterim.

28.08.2023

Deneyim : 3 Yıl   Seans : 89+   Danışan : 197+

İyi günler, gün içinde beynimiz birçok düşünceye maruz kalıyor, bu düşüncelerin kimi olumlu kimi olumsuz düşünceler olabiliyor. Bu düşüncelerin içeriğini belirlemek aslında bizim elimizdedir yani biz kötü düşüncelere odaklanır isek hep kötü düşüncelere maruz kalırız ama olumlu düşüncelere yönelim sağlamaya çalışır isek süreç daha rahat ilerler. Kötü düşüncelerden kurtulmak için ilk etapta yazmayı deneyebilirsiniz. Eğer bu düşünceler günlük rutininizi bozuyor ise bu noktada yardım alabilirsiniz.

31.08.2023

Deneyim : 2 Yıl   Seans : 82+   Danışan : 97+

Merhaba öncelikle zihninizdeki olumsuz düşünceler geleceğe yönelik gerçekleşmesi muhtemel olaylardan mı oluşuyor ? Eğer geleceğe karşı kontrol edilmez bir endişe yaşıyorsanız bunun için endişe ve kaygı düşünceleriniz üzerinde çalışıyor olmak gerekir.Bunun için terapi desteği alabilirsiniz aynı zamanda aklınıza gelen kötü düşünceleri not alarak hangi durumlarda ,nelerden kaynaklandığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.?

01.09.2023

Deneyim : 30 Yıl   Seans : 513+   Danışan : 1027+

Merhabalar ben psikolog ve psikoterapist Hidayet Çalışkan öncelikle hoşgeldiniz çok geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Kötü düşüncelerle başa çıkmak zor olabilir, ancak aşağıda bazı yöntemleri şu şekilde toparlayabiliriz: _Farkındalık egzersizleri: Farkındalık egzersizleri ve meditasyonu yaparak, zihninizi sakinleştirebilir ve kötü düşüncelerin bilincinizden geçip gitmesine izin verebilirsiniz. Bu meditasyon türü, düşüncelerinizi gözlemlemeyi ve eleştirel olmadan kabul etmeyi öğretir. _Zihinsel meşguliyet calismalari: Kötü düşünceler zihninizi ele geçirdiğinde, zihninizin başka bir şey üzerinde odaklanmasını deneyin. Hobiler, kitap okuma, egzersiz veya sanatsal aktiviteler bu konuda yardımcı olabilir. _Olumlu Düşünce Egzersizleri: Kötü düşüncelerle savaşmak yerine, olumlu düşünce egzersizleri yapmayı deneyin. Her gün kendinize olumlu ifadeler veya hedefler belirlemek, zihinsel iyimserlik geliştirmenize yardımcı olabilir. _Düşünce Günlüğü tutabilirsiniz: Kötü düşüncelerinizi yazılı bir günlükte ifade ederek, duygusal yüklerden kurtulabilirsiniz. Bu, düşüncelerinizi daha net görmeye ve anlamaya yardımcı olabilir. _Profesyonel Yardım alabilirsiniz: Eğer kötü düşünceler sizi çok fazla etkiliyorsa veya sık sık tekrarlıyorsa, bir psikolog veya psikiyatristten yardım almayı düşünün. Terapi, kötü düşüncelerle başa çıkmak için etkili bir yol olabilir. _İçsel Eleştiriyi anlama calismalari: Kendinizi kötü düşünceler nedeniyle eleştirmek yerine, nazik olmaya çalışın. Düşüncelerinizi kabul edin, ancak kendinizi onların esiri olmaktan kurtarmak için çaba gösterin. Unutmayalum ki kötü düşünceler herkesin yaşadığı bir durumdur ve bunlarla başa çıkmanın yolları vardır. Kendinize zaman tanıyın ve bu yöntemlerden hangisinin sizin için en etkili olduğunu bulmaya çalışabilir veya profil sayfamdan uzmanlık alanlarimi inceleyebilir ve seans olusturabilirseniz ayrintili görüşme imkanımız oluşabilir. Sağlıklı günler dilerim.

03.09.2023

Emre Uzun
Emre Uzun
PSİKOLOG
Deneyim : 7 Yıl   Seans : 23+   Danışan : 45+

Kötü düşüncelerinizin çeşidini ve bu düşüncelerin hayatınızı etkileme boyutunu ele alarak yardımcı olmak isteriz. Bu durumun hayatınızı etkileme düzeyini ele alınabileceği bir görüşme süreciyle rahatsız olduğunuz durumu ortadan kaldırmak için görüşme gerçekleştirmemiz size fayda sağlayacaktır.

07.09.2023

Kullanıcı Yorumları

Henüz kullanıcılar tarafından yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
Sadece üye olanlar yorum yapabilir! Üye Ol ya da Giriş Yap