20 yaşındayım ve hiç sevgilim olmadı. Ne zaman karşı cins ile konuşsam çok utanıyorum ve eve döndüğümde acaba yanlış bir şey söyledim mi diye kurmaya başlıyorum. Kızlarla konuşmak beni çok heyecanlandırıyor ve panikliyorum. Öne çıkan bir tip değilim ve bu zamana kadar kimse peşimden koşmadı. Beni neden kimse sevmiyor yada ilgi duymuyor canımı sıkmaya başladı. Durumu iyileştirmek için neler yapmam gerekir?
Anonim - 13.08.2023
Belki de dünyada "kimse beni sevmiyor" düşüncesinden daha acı verici bir düşünce yoktur. İnsan kendini kolayca soyutlanmış, depresif, endişeli veya güvensiz hissettiğimiz zamanlarda insanlar kendilerine olumsuz etiket takmaya çok meyilli olurlar. Bu duygunun gerçeklikle neredeyse hiçbir ilgisi yoktur ve bizi derinden yaralamaktan ve bizi kendimize ve hedeflerimiz ne olursa olsun karşı karşıya getirmekten başka bir amacı yoktur. Yine de, bu kesin düşünce hem utangaç insanlar hem de dışa dönükler için son derece yaygındır. Bu iç eleştirmenimizi dürüstçe kabul ettiğimizi kabul ettikten sonra, onu gerçek bakış açımızdan ayırmaya başlayabiliriz. Kendimizi ve çevremizdeki dünyayı gördüğümüz filtreye sızdığı ve kurcaladığı zamanları fark edebiliriz. O zaman eylemlerimizin bu yıkıcı düşünce sürecinden nasıl etkilendiğini anlayabiliriz. İç eleştirmenim aslında davranışımı nasıl değiştiriyor?
14.08.2023
Merhabalar ben psikolog ve psikoterapist Hidayet Çalışkan öncelikle hoşgeldiniz çok geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bu gibi duygular, gençlik döneminde sıkça yaşanan yaygın deneyimlerdir. Kendinizi böyle hissetmeniz anlaşılır, ancak unutmayın ki değerinizi belirleyen sadece ilişki durumunuz değil. İşte bu konuda düşünmeniz gereken bazı önemli noktalari şöyle siralayalim isterseniz; Özsaygı ve Kendine Güven,Kendinize olan özsaygınızı artırın ve kendinize güvenmeye çalışın. Herkesin farklı özellikleri ve değerleri vardır. Önemli olan sizin kendinize olan inancınızdır. _İçsel Değerler ve İlgi Alanları Kendi içsel değerlerinizi ve ilgi alanlarınızı keşfetmek, kendinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir. Bu şekilde, karşınızdaki insanlarla daha samimi ve doğal bir şekilde iletişim kurabilirsiniz._Sosyal Becerileri Geliştirme:Sosyal becerileri geliştirmek, çekingenliği ve endişeleri aşmada yardımcı olabilir. Küçük adımlarla sosyal etkileşimlerde bulunmak, zamanla daha rahat hissetmenizi sağlayabilir. _Empati ve etkili İletişim:Karşı cinsle iletişim kurarken empati ve etkili iletişim becerileri önemlidir. Karşınızdaki insanın duygularını ve düşüncelerini anlamaya çalışmak, daha samimi bağlar kurmanıza yardımcı olabilir._Kendine Olumlu Bakış: Kendinizi eleştirmek yerine olumlu yönlerinizi fark edin. Kim olduğunuz ve ne yapabildiğiniz hakkında olumlu bir bakış açısı geliştirmek önemlidir. Kendinizi başkaları ile Kıyaslamamak: Sosyal medya gibi platformlar, insanları kendi yaşamlarını olumsuz bir şekilde kıyaslamaya yönlendirebilir. Unutmayın ki herkesin hayatında özel ve özgün deneyimleri vardır. _Uzman Yardımı:Eğer bu duygular sizi ciddi şekilde etkiliyorsa, bir terapist veya danışmanla konuşmak faydalı olabilir. Kendinizi daha iyi anlamak ve duygusal zorluklarınızı ele almak için profesyonel rehberlik alabilirsiniz. Unutmayın ki herkesin kendine özgü bir hızı ve deneyimleri vardır. Kendinizi geliştirmeye ve öğrenmeye açık olduğunuz sürece, ilişkilerde daha rahat hissetmek mümkün olabilir.Ayrica profil sayfamdan uzmanlık alanlarimi inceleyebilir ve seans olusturabilirseniz ayrintili görüşme imkanımız oluşabilir. Sağlıklı günler dilerim size.
17.08.2023
Merhaba. Bu gibi durumlarda öne çıkan biri olmadığınızı ya da sevilmeyen biri olduğunuzu düşünmeniz de aslında yaşamış olduğunuz karşı cinse karşı iletişim kaygısından ya da fobiden kaynaklanıyor olabilir. Karşı cins ile konuşurken heyecanlanıp paniklemeniz iletişim kaçınmalarınıza neden olabilir. Karşı cins ile iletişimden kaçınmanız da bu durumun daha da sürmesine neden olabilmektedir. Bu durumlar karşılıklı birbirini etkileyen bir döngü şeklindedir. Karşı cins ile daha fazla iletişime girmek, aslında durumun o kadar da korkulacak bir sonucunun olmadığını gösterecektir. Bunun için bir uzman ile birlikte zihinsel olarak hazır hale gelebilmenizi ve kontrollü şekilde davranışsal deneyler ile bu süreçte destek almanızı öneriyorum. Bu süreci benimle birlikte çalışmak isterseniz, profilimden şimdi konuş ya da randevu al seçeneklerinden ulaşabilirsiniz.
18.08.2023
Merhaba ,karşı cinsle iletişim kurma kaygısının altında değersizlik şeması ve özgüven eksikliği olabiliyor dilerseniz size terapiyle yardımcı olmak isterim.
27.08.2023
Merhaba, ben Dr. Klinik Psikolog Gizem Akcan. Geçmişten bu yana kendimizle ilgili bakım verenlerimizle olan ilişkilerimizden kaynaklı değersizlik, yetersizlik, sevilmezlik temel inanışları getiriririz. Sanırım ebeveyenlerinizle olan ilişkilerinizden kaynaklı değersizlik şeması olabilir.Dilerseniz benden randevu alarak sizin kendinizi değerli görmek için neler yapabileceğimize bakalım. Sevgiler
30.08.2023