
2-3 yıldan beri konuşurken nefes darlığı yaşıyorum. Özellikle iş yerinde ve stresli durumlarda çok yoğun olmakla birlikte sosyal hayatta da bu şekilde devam ediyor. En iyi bildiği konuları bile ifade etmeyi zorlanacağım için konuşmamayı tercih ediyorum. Doktora gittim kaygı bozukluğu teşhisi koydu. İlaç tedavisine başlıyorum, beraberinde terapi almamın daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Anonim - 26.03.2025
Merhaba, Kaygı bozukluğu probleminde ilaç ve terapi birlikte oldukça etkili olabilmektedir.. Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) gibi yöntemler, kaygıyı tetikleyen düşünceleri ve bedensel tepkileri yönetmenize yardımcı olabilir. Psikolojik destek sürecinde, stres anlarında rahatlamanızı sağlayacak stratejiler geliştirerek sosyal ve profesyonel yaşamınızda daha özgüvenli hissetmenizi destekleyebiliriz. Sağlıklı günler dilerim.
27.03.2025
“Fark ettiğim kadarıyla konuşurken nefes almakta zorlanıyorsun ve bu seni rahatsız ediyor. Birlikte bunun nedenini biraz keşfedelim mi? Şu an tam olarak nerede, nasıl hissettiğine odaklanmanı istiyorum. Nefes darlığın belirli kelimelerde mi oluyor, konuşma hızın arttığında mı yoksa belirli bir ortamda mı tetikleniyor? Şimdi, kısa bir an durup burnundan derin bir nefes almanı ve ağzından yavaşça vermeni rica ediyorum. Bunu yaparken karnının hafifçe yükselip alçaldığını hissedebiliyor musun? Eğer nefesini sadece göğsünde hissediyorsan, diyaframını biraz daha aktif kullanmanı sağlayabiliriz. Konuşurken nefesinle nasıl bir ilişki kurduğunu birlikte keşfedebiliriz. Bunun dışında, konuşurken nefes darlığının seni nasıl etkilediğini ve o an zihninden hangi düşüncelerin geçtiğini de konuşabiliriz. Bazen bedenimiz, farkında olmadığımız bazı duygulara veya kaygılara tepki verebilir. Eğer istersen, buradan birlikte devam edebiliriz.”
31.03.2025