< Geri
online psikolog logo white

İş yerinde dışlanma kaygısı yaşıyorum

iş yerinde (okul) dışlanma kaygısı yüzünden haklı olduğum konularda bile sesimi çıkaramıyorum

Anonim - 16.03.2025

Uzmanlarımızın cevapları

Merhaba, Ben Psikolog Elif Sena Çavuş. İş yeri gibi gününüzün önemli bir vaktini geçirdiğiniz yerde yüksek kaygı yaşamanız çok zor bir durumdur. Dışlanma kaygısı hissetmenizin birçok nedeni olabilir. Buradaki asıl sorunu farkedip özdeğer, özgüven,yanlış düşünce kalıplarınız, kaygıyı yönetme teknikleri ve iletişim becerileri üzerinde çalışabiliriz. İsterseniz benimle randevu oluşturabilirsiniz.

19.03.2025

Merhaba işyerinde dışlanma kaygısının altında genel bir kaygı bozukluğu olabileceği gibi geçmişte yaşanan kötü deneyimler ya da özgüven kaybı bunu beraberinde getiriyor olabilir bunun sebeplerini irdelemek adına terapi desteği alabilirsiniz size yardımcı olmak isterim iyi günler dilerim.

21.03.2025

Nisa Nur Öztürk
Nisa Nur Öztürk
Klinik Psikolog

İş yerinde dışlanma kaygısı, kişinin kendini ifade etmesini zorlaştırabilir. Ancak haklı olunan konularda bile sessiz kalmak, uzun vadede özgüveni ve iş doyumunu olumsuz etkileyebilir. Bu kaygının nedenlerini anlamak ve sağlıklı iletişim stratejileri geliştirmek için psikolojik destek almanız size daha iyi yol gösterecektir. Küçük adımlarla kendini ifade etmeye başlamak, zamanla bu kaygıyı yönetmeyi kolaylaştırabilir. Sağlıklı günler dilerim.

27.03.2025

Merhabalar Sayın danisan hoşgeldiniz; İş yerinde veya okulda dışlanma kaygısı, oldukça yaygın bir duygusal deneyimdir ve sesinizi çıkaramama hissi, bu kaygının bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Bu durum, genellikle sosyal kabul görme arzusuyla, reddedilme veya yargılanma korkusu arasında bir çatışma yaratır. Bir psikolog ve psikoterapist bakış açısıyla, bu durumu anlamak ve yönetmek için aşağıdaki adımları düşünebiliriz: Dışlanma kaygısı hissettiğinizde, bu duygunun varlığını yargılamadan fark edin. Kendinize şu soruları sorabilirsiniz:"Bu kaygı ne zaman ve hangi durumlarda ortaya çıkıyor?""Sesimi çıkarmazsam kendimi nasıl hissediyorum? Peki, çıkarsam ne olur diye korkuyorum?"Bu duyguları yazıya dökmek veya bir güvenilir kişiyle paylaşmak, onları daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir. Kaygınızı kabul etmek, onunla çalışmanın ilk adımıdır. Dışlanma korkusu genellikle geçmiş deneyimlerden, sosyal dinamiklerden veya öz-değer algısından kaynaklanabilir. Kendinize şu soruları sorarak bu korkunun kökenine inebilirsiniz:"Bu korku, geçmişte yaşadığım bir deneyime mi dayanıyor?""Haklı olduğum bir konuda konuşursam, en kötü ne olabilir?""Başkalarının beni dışlaması, benim kendi değerim hakkında ne söyler?" Dışlanma kaygısı, insan olmanın doğal bir parçasıdır ve bu duyguyu tamamen ortadan kaldırmak yerine, onunla birlikte hareket etmeyi öğrenebilirsiniz. Sesinizi çıkarmak, zamanla daha az korkutucu hale gelecek ve kendinize duyduğunuz güveni artıracaktır. Bu süreçte yalnız olmadığınızı unutmayın. Başka ne hakkında konuşmak istersiniz veya bu konuda daha fazla ne yapabileceğimizi düşünelim mi? Eğer proflimden seans oluşturma imkanınız oluşabilirse bu sorunları konuşabilme fırsatları oluşabilir; Saygılarımla görüşürüz, BEKLERİM ...

22.04.2025

Merhaba sevgili danışan, Dışlanma korkunuz sizi engelliyor. Bu çok zor. Ama şunu unutmayın ki : Bu sizi hatanız değil. Beyniniz sizi korumaya çalışıyor. Küçük adımlarla başlayabilirsiniz - Öncelikle *tek kelimeyle* ("Hayır", "Katılmıyorum") itiraz etmeyi deneyebilirsiniz - Sadece *en güvendiğiniz kişiye* bir şey söylemekle başlayabilirsiniz. Bu adımları atmakta zorluk yaşayacağınızı düşünüyorsanız, kaygı yönetme becerileri üzerine çalışabiliriz. İsterseniz profilimi inceleyerek, randevu oluşturabilirsiniz. İyi günler dilerim.

28.04.2025

İlk seansına özel %15 indirim seni bekliyor. Psikolog ile görüşmek sana iyi gelecek! Alanında uzman online psikologlarımızla anında görüşün. Online terapi ile bakış açınızı değiştirecek ilk adımı şimdi atın.